Internet Union z Diamentem Forbesa 2019

Internet Union zostało wyróżnone tytułem Diament Forbesa 2019 jako jedna z najlepiej rozwijających się Spółek na rynku. Do dla firmy kolejny sygnał, że obrana w 2011 roku strategia rozwoju jest właściwa.

- Oferujemy takie usługi, z jakich sami chcielibyśmy korzystać - taka zasada przyświeca nam od 2003 roku i jestem przekonany, że to dzięki niej firma jest liderem wśród regionalnych dostawców internetu we Wrocławiu i na Dolnym Śląsku - mówił Prezes Zarządu IU S.A. Paweł Dobosz

Więcej o naszej nagrodzie TUTAJ

Diamenty Forbesa to doroczny ranking przedsiębiorstw, które w ostatnich trzech latach najskuteczniej zwiększyły swoją wartość. Wyniki rankingu Diamenty Forbesa 2019 zostały opracowane w redakcji na podstawie szwajcarskiej metody wyceny wartości firmy. Wśród kluczowych kryteriów znalazły się m.in. wyniki finansowe za lata 2015–2017, wartość majątku, historia płatnicza, wiarygodność płatnicza czy brak negatywnych zdarzeń prawnych.

Firmy z grona Diamentów Forbesa zostały podzielone na 16 województw, a w ramach każdego z nich na kolejne trzy kategorie według poziomu przychodów: 5–50 mln złotych, 50–250 mln złotych, powyżej 250 mln złotych.

Internet Union Spółka Akcyjna realizuje projekt „Stworzenie Długoterminowej Strategii Biznesowej firmy Internet Union S.A. opartej na działaniach międzynarodowych” współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020.

Więcej informacji o projekcie